ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής - Πολυμήχανοι

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «Πολυμήχανοι» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που έχει σαν σκοπό τη διδασκαλία βασικών δεξιοτήτων και γνώσεων σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Βασικός πυλώνας του προγράμματος είναι το παιχνίδι. Τα τελευταία χρόνια είναι διαθέσιμα μια σειρά από εκπαιδευτικά εργαλεία όπως σετ ρομποτικής τα οποία μπορούν να μετατρέψουν ένα μάθημα σε διασκέδαση.

Πόσο σημαντικό θα ήταν να βοηθάμε τα παιδιά μας να γίνουν καλύτεροι μαθητές, χωρίς να τους κάνουμε μάθημα; Ποιος θα φανταζόταν πριν από μερικά χρόνια ότι θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε σε παιδιά πρώτης δημοτικού τη λειτουργία ενός σασμάν αυτοκινήτου, ή έννοιες μηχανικής, αεροναυπηγικής, αλγορίθμων και προγραμματισμού των υπολογιστών;

Ουσιαστικά το πρόγραμμα «Πολυμήχανοι» διδάσκει με παιγνιώδη τρόπο δεξιότητες σε δύο επίπεδα:

Σε επίπεδο γενικών δεξιοτήτων, το πρόγραμμα εστιάζει στις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα: Επικοινωνία, συνεργασία, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα (Communication, Collaboration, Critical Thinking, Creativity). Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν και να συνεργάζονται σε μικρές ομάδες ώστε να εντοπίζουν και να επιλύουν προβλήματα. Επίσης, ενθαρρύνονται να αξιοποιούν το προσωπικό στοιχείο του κάθε μέλους της ομάδας, δημιουργώντας μια λύση διαφορετική από τη λύση μιας άλλη ομάδας.

Σε επίπεδο τεχνικών γνώσεων τα παιδιά διδάσκονται βασικές έννοιες της μηχανικής, της ηλεκτρονικής, της αεροναυπηγικής, των αλγορίθμων και του προγραμματισμού των υπολογιστών. Επίσης μαθαίνουμε ότι ο υπολογιστής δεν είναι ένα μηχάνημα για να παίζουμε παιχνίδια και να απομονωνόμαστε από τον κόσμο των μεγάλων, αλλά ένα εργαλείο που μας βοηθάει να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο μας.

Ελάτε να μάθουμε παίζοντας… ή μήπως να παίξουμε μαθαίνοντας; Τα παιδιά θα μας δείξουν το δρόμο.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σύγχρονες, ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις


Καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας


Διδασκαλία με τη βοήθεια:

LEGO Education
Tablets & PCs

Copyright © 2018-2019 XPerience / Developed & Hosted By VP